marți, 28 decembrie 2010

11 noiembrie - Moment artistic cu d-l Takagi si Concert Special la Caminul Social "Sf. Kamil"

Ultimul eveniment din programul festivalului care s-a desfasurat in ceainaria cu specific japonez Sakura, a fost momentul artisitic cu d-l Takagi de la Bucuresti.
Dedicat in exclusivitate domniei sale, momentul artisitic a cuprins un repertoriu muzical la shamisen si o demonstratie de dans traditional japonez. Imbracat in kimono, asezat pe banca pe platforma cea mai mare din ceainarie, d-l Takagi a introdus in prealabil publicul in lumea muzicii create de shamisen prin explicatiile legate de instrument si tema cantecelor interpretate. Dincolo de emotiile provocate de audienta, reprezentatia a fost o reusita iar experienta personala impartasita tuturor a fost o lectie de viata.



Dansul traditional cu evantaiul intitulat Matsu no midori a fost, de asemenea, o incantare pentru toata lumea.




In aceeasi zi, incepand cu ora 16:30 la Caminul social “Sf. Kamil” din Cluj-Napoca a avut loc un concert special cu scop umanitar. Formatia de koto “Beautiful Harpists”, d-l pastor Masaaki Tezuka, familia Takagi si grupul tinerilor dansatori de la Turea au fost prezenti. Fiecare si-a adus aportul cultural spre binecuvantarea varstnicilor cu handicap locomotor de la Camin si a celorlalti participanti din exterior.








Cantecul, dansul si mesajul incurajator au fost o alinare pentru orice suflet. Dupa cum spunea in mesajul sau d-l pastor Masaaki Tezuka, finalul oricarui lucru este important caci precum in muzica realizata de koto sunetul final, ultima vibratie este extrem de valoroasa tot la fel si sfarsitul vietii unui om este ultima picatura care da culoare intregii vieti.
Tot la fel festivalul Zilele Culturii Nippone la Cluj-Napoca s-a incheiat incununat de acest eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu