miercuri, 29 decembrie 2010

11 Decembrie - JPop in discutie

          Prima intalnire ce a avut loc in luna Decembrie a fost dedicata Jpop-ului, sau muzicii pop japoneze. In deschidere am avut un oaspete neasteptat din America, care a tinut un discurs de incurajare pentru cei prezenti si a impartasit o mica parte din experienta sa din America si Japonia, si parerile sale despre poporul japonez.


Dupa aceea o invitata speciala, profesoara japoneza de muzica venita din Bucuresti, ne-a impartasit experienta ei in Romania, in comparatie cu Japonia, comparatie foarte interesant de observat din punctul de vedere al dansei.



Tema Jpop-ului a fost in sfarsit abordata cand domnul Katsutaro Kawai si-a inceput prezentarea. Abordarea sa a fost una cu tenta mai veche dar amuzanta in acelasi timp, pe de alta parte informand publicul despre parintii muzicii pop japoneze. Publicului i-au fost aratate cateva videoclipuri vechi ai unor cantareti de muzica pop din anii ’80 – ’90.

In final Radu Nedisan a inceput prezentarea unei parti mai recente a muzicii pop japoneze cu prezentarea sa despre Hamasaki Ayumi, cunoscuta ca regina muzicii pop japoneze.



Tema Jpop-ului fiind una foarte elaborata, subiectul a ramas sa fie discutat in urmatoarele intalniri ale cercului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu