Intrebati fiind despre bucataria japoneza,
fiecare dintre noi putem indica cu usurinta diverse feluri de mancare sau putem
chiar explica modul de utilizare al betisoarelor. Ingredientele speciale si
vesela intrebuintata nu sunt insa singurele aspecte care ne pot atrage atentia
asupra stilului japonez de a manca. Recunostinta profunda manifestata prin
intermediul unor termeni ca „Itadakimasu” sau „Gochisousama”, atentia
deosebita acordata esteticii sau placerea japonezilor de a savura o masa
impreuna sunt doar cateva din multe alte exemple.
Din dorinta de
a gusta din bunatatile japoneze, dar si de a cunoaste mai mult despre bucataria
japoneza, Cercul „Prietenii Japoniei”
va invita din nou in saptamana 20-24 octombrie sa luati masa
de pranz cu noi. Va asteptam astfel cu drag in zilele de Marti si Vineri intre orele 14:00 si
17:00 dupa cum urmeaza:
-
Marti, 21 octombrie: うどん/ Udon (Supa de taietei de casa japonezi cu legume si carne de porc )
+ Ceai verde;
-
Vineri, 24 octombrie: そぼろどんぶり / Soboro donburi (Orez cu sos
din carne tocata de porc , sos de soia
si legume) + Ceai verde.
Participarea la masa
va presupune o donatie in valoare de minim 10 lei, precum si o confirmare de participare prin
e-mail sau la nr. de telefon 0264 450 459.
Va reamintim si ca in aceasta
saptamana la Ceainaria cu specific
japonez „Sakura”, de pe Calea Motilor nr. 48 vor mai avea loc urmatoarele
activitati culturale:
-
Joi, 23 octombrie, orele
18:00 – Club de shogi;
-
Vineri, 24 octombrie, orele
18:00 – Lectura
de placere (藤野先生/ „Profesorul Fuji” de 魯迅/ Rojin).
Va asteptam cu drag,
Organizatorii,
Cercul „Prietenii
Japoniei”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu