miercuri, 22 octombrie 2014

Evenimente culturale in per. 20-24 octombrie - Hai la masa!

Intrebati fiind despre bucataria japoneza, fiecare dintre noi putem indica cu usurinta diverse feluri de mancare sau putem chiar explica modul de utilizare al betisoarelor. Ingredientele speciale si vesela intrebuintata nu sunt insa singurele aspecte care ne pot atrage atentia asupra stilului japonez de a manca. Recunostinta profunda manifestata prin intermediul unor termeni ca „Itadakimasu” sau „Gochisousama”, atentia deosebita acordata esteticii sau placerea japonezilor de a savura o masa impreuna sunt doar cateva din multe alte exemple.
              Din dorinta de a gusta din bunatatile japoneze, dar si de a cunoaste mai mult despre bucataria japoneza, Cercul „Prietenii Japoniei” va invita din nou in saptamana 20-24 octombrie  sa luati masa de pranz cu noi. Va asteptam astfel  cu drag in zilele de Marti si Vineri intre orele 14:00 si 17:00  dupa cum urmeaza:
-          Marti, 21 octombrie: うどん/ Udon (Supa de taietei de casa japonezi cu legume si carne de porc ) + Ceai verde;
-          Vineri, 24 octombrie:  そぼろどんぶり / Soboro donburi (Orez cu sos din  carne tocata de porc , sos de soia si legume) + Ceai verde.
Participarea la masa va presupune o donatie in valoare de minim 10 lei, precum si o confirmare de participare prin e-mail sau la nr. de telefon 0264 450 459.
              Va reamintim si ca in aceasta saptamana la Ceainaria cu specific japonez „Sakura”, de pe Calea Motilor nr. 48 vor mai avea loc urmatoarele activitati culturale:
-          Joi, 23 octombrie, orele 18:00 – Club de shogi;
-          Vineri, 24 octombrie, orele 18:00 – Lectura de placere (藤野先生/ „Profesorul Fuji” de 魯迅/ Rojin).

Va asteptam cu drag,
  Organizatorii,

      Cercul „Prietenii Japoniei”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu