marți, 30 noiembrie 2010

3 noiembrie - Deschiderea festivalului

       Festivalul Zilele Culturii Nippone la Cluj - Napoca, editia a X-a, s-a deschis in 3 noiembrie odata cu  Ziua Culturii in Japonia, Bunka no hi. Deschiderea a avut loc pe strada Motilor, nr. 48, in sala de intalniri din spatele ceainariei cu specific japonez, Sakura, unde a putut fi vizitata si expozitia de obiecte din Japonia realizata la Muzeul National de Arta in anii trecuti.






D-l Katsutaro Kawai, organizatorul festivalului, a luat cuvantul si a multumit tuturor colaboratorilor pentru sustinerea si daruirea de care au dat dovada de-a lungul celor zece ani. Cercul "Prietenii Japoniei" a luat nastere la initiativa directorului Aurel Buzgau, care a facut invitatia d-lui Kawai de a realiza activitati de cultura japoneza in Scoala cu clasele I-VIII David Prodan, si a crescut pana la organizarea unui festival de cultura japoneza. Cluburile de origami si limba japoneza, precum si corul de copii care canta in limba japoneza coordonat si dirijat in prezent de d-na prof. Maria Lese au evoluat treptat si si-au adus aportul an de an la festival.
Cu toate ca, organizatoric vorbind, Scoala cu calsele I-VIII David Prodan, a suferit modificari si partial a fost incorporata in Colegiul National George Baritiu, colaborarea a continuat si scoala a fost prezenta la festival.





D-l Sebastian Rasinar, directorul scolii David Prodan pana de curand, a luat cuvantul in deschidere si , cu multumire pentru cei zece ani de colaborare, a vorbit despre activitatile realizate impreuna pana in prezent si posibilitatile de implicare din viitor.
La initiativa d-nei prof. Maria Lese, foste eleve ale scolii David Prodan, care au facut parte din corul scolii care canta in limba japoneza, si-au reunit fortele si au cantat pentru aceasta editie memorabila repertoriul invatat. Frumos imbracate in yukata, cu bucurie, tinererele au interpretat piese traditional japoneze precum Moshi,moshi kame yo, Okina kuri no s.a.




In final, d-ra Minodora Buta, a prezentat activitatea curenta a Cercului “Prietenii Japoniei”, detaliind intalnirile de cultura bilunare la care i-a invitat pe toti cei interesati dintre cei prezenti la vernisaj.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu